Uitgeverij Nadorst

Nieuws

20.1.18: Weekgedichten van René Kijne

31/10/17

Eindelijk is het zover: het vervolg van René Kijne’s reeds lang uitverkochte Daggedichten gaat verschijnen! Na jarenlang dagelijks een gedicht geschreven en met krantenknipsels verlucht te hebben, doet kunstenaar & dichter René Kijne het wat rustiger aan om nakende gekte te voorkomen. Sinds 2014 maakt hij nog ‘slechts’ één gedicht per week, als vanouds geïllustreerd met oogstrelende & humoristische collages van beeldmateriaal uit de avondkrant. Net als bij de Daggedichten is het resultaat een rijke combinatie van tekst en beeld.

Voor Weekgedichten 2014-2017 selecteerde Ruben van Luijk zeventien van de mooiste, pregnantste of diepzinnigste weekgedichten uit de rijke oogst van de afgelopen vier jaar. Het nieuws van de dag, de dagelijkse belevenissen van de kunstenaar en diens obsessieve kunstzinnige bespiegelingen komen samen in een unieke uitgave waarin de banaliteit en de rijkdom van het leven tot een onlosmakelijk geheel zijn samengesmolten.

Weekgedichten 2014-2017 zal op 20 januari 2018, 5 uur 15, bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem gepresenteerd worden.