Uitgeverij Nadorst

Stichting Nadorst

Uitgeverij Nadorst is een non-profit initiatief van Stichting Nadorst, een grassrootorganisatie voor en door kunstenaars & schrijvers die zich richt op kleinschalige, ongewone en multidisciplinaire projecten op het gebied van kunst & literatuur.

Stichting Nadorst werd in het jaar 2000 op initiatief van dichteres Sylvia Hubers opgericht. Sinds haar oprichting bracht Nadorst poëzie met dans, poëzie met beeldende kunst en poëzie in gebarentaal en liet ze literatuur klinken op & van de meest uiteenlopende locaties, waaronder de hoogste kerktoren van Nederland.

De stichting organiseerde verder een requiem voor het verdwenen middenschip van de Utrechtse Dom en een expositie in Utrechtse café-wc’s. Nadorst was tevens verantwoordelijk voor de absurdistische toneelstukken Haubold van Einsiedel I & II van Bernhard Christiansen; voor het Rotterdamse poëziepodium Ongehoord, dat sinds 2010 door een zelfstandige stichting wordt voortgezet; en vanaf 2012 voor het kleinschalige Rotterdamse kunstfestival Kunst in de Huiskamer. Van 2011 tot 2014 verscheen het Bulletin des Refusés, Nadorst’s eigen e-tijdschrift. Oude nummers daarvan kunt u hier inzien.

Momenteel concentreert de stichting zich voornamelijk op de ondersteuning van haar gelijknamige uitgeverij.